PMF SRL, Catnia (Itlia).

PMF SRL, empresa especialitzada a planificar, crear i distribuir serveis educatius basats en tecnologies de la comunicaci i la informaci.
La companyia, grcies al seu equip d'enginyers, de tutors i professors associats, ofereix el desenvolupament de cursos professionals i tcnics per adquirir saber fer especfic en el camp de l'empresa global, gesti empresarial, gesti de projectes europeus, comptabilitat, llenges, mrqueting, creaci multimdia i continguts interactius per al desenvolupament d'aprenentatge electrnic.
L'objectiu de PMF SRL s formar part de la xarxa europea de formaci d'alta qualitat i explorar nous camps en la formaci de professionals amb el suport de les TIC. Per aix, els enginyers i desenvolupadors de continguts de PMF SRL treballen en una atmosfera imaginativa i treballadora per absorbir noves idees, inspiracions i habilitats.

Les activitats de R+D de PMF SRL estan focalitzades en els temes segents:
  • Webs semntics
  • ERP – Enterprise Resource Planning - Planificaci de recursos en l'empresa
  • CRM - Customer Relationship Management - Administraci de la relaci amb els clients
  • SCM - Supply Chain Management – Administraci de la cadena de subministraments
  • BI - Business Intelligence – Intelligncia empresarial
  • Human Resource Management – Gesti de recursos humans

Rol en el projecte BONy:
PMF SRL s responsable del la coordinaci global (PT1). D'altra banda, lidera el PT4 sobre la realitzaci de la infraestructura tecnolgica i el desenvolupament d'algorismes cognitius.

Web site: www.pmfonline.net
 

Contacte: Mr. Manuele ManenteINK Catalunya SA (INK), Barcelona (Espanya). Empresa de serveis lingstics i de formaci.

Fundada el 1991, s una pime barcelonina especialitzada en serveis lingstics (traducci, correcci i revisi) i formaci per a adults. Des que es va crear, INK Catalunya SA ha ofert formaci en llenges y noves tecnologies, incloent-hi documents electrnics, Internet, intranet, eines per a la videoconferncia, programaci, MS-Office, sistemes operatius.

Pel que fa a la formaci, ofereix gesti i desenvolupament de serveis de programes de formaci adaptats al client i dissenya formaci adaptada a les necessitats del client (respectant continguts i metodologia).
Des del 2001 INK Catalunya participa activament en el desenvolupament de projectes europeus i nacionals de R+D+I, en qualitat de promotor o soci, sobre matries de competncies lingstiques i educaci.Rol en el projecte BONy:
Com a pime especialista en formaci i en idiomes, INK contribueix en el desenvolupament de les unitats multilinges i en el contingut del curs en gesti de projectes, que ser la prova pilot del sistema. INK Catalunya participa en el desenvolupament del pla de qualitat i s la responsable del pla de disseminaci i d'explotaci (PT6 i PT7).

Web site: www.inkcat.es

Contacte: Ms. Nuria GiliCNR ISTC, Roma (Itlia)

CNR ISTC, Roma (Itlia). El Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR - Consell Nacional de Recerca) s un cos tcnic per a la investigaci bsica aplicada del Ministeri d'Universitat i Investigaci d'Itlia. Es cuida de la preparaci d'estndards d'inters nacional i gestiona beques especials plurianuals per a "Projectes finalitzats", que segueixen les directrius del Consell de Ministres. Est a crrec de l'organitzaci de 120 instituts i centres de totes les branques de les cincies i humanitats.
L'Istituto di Scienze i Tecnologie della Cognizione (ISTC - Institut de Cincies i Tecnologies Cognitives) s un d'aquests instituts que t ms de 50 investigadors a temps complet. El Laboratori per a Ontologia Aplicada (LOA – www.lloa-cnr.it) s un departament de l'ISTC compost de quinze investigadors i altres professionals contractats o amb beques d'estudi.

LOA actua en la investigaci aplicada en enginyeria del coneixement, models conceptuals per a processos de negocis, planificaci i recursos, processadors naturals de llenguatge i webs semntics, incloent-hi el desenvolupament de mtodes i eines per a webs socials i anlisi de xarxes socials, com per exemple intrawebs corporatius, migraci dels sistemes heretats i creaci de coneixement en col•laboraci.


Rol en el projecte BONy:
CNR s capdavanter en el treball del PT3: transferncia d'investigaci i tecnologia. CNR es fa crrec de les tasques segents:

  1. Transferncia de tecnologia i saber fer a partir de la investigaci en la indstria en l'rea de les tecnologies semntiques aplicades a l'aprenentatge electrnic. Aquesta tasca es desenvolupar sobre la base dels requisits definits a partir dels estudis de cas dels socis industrials, destacant problemes potencials i concebent l'aplicaci de models, mtodes i eines per aportar-hi solucions. Es dur a terme formaci, consultaria i assistncia als socis industrials;
  2. Disseny ontolgic per descriure les unitats de formaci, per al perfil d'usuari i per modelar els fluxos de treball de la formaci. Aquesta tasca es portar a terme utilitzant els llenguatges formals ms avanats (RDF, OWL, SWRL, SPARQL, etc.) i eines com ara Protg 4, Pellet, CEL, etc.


Web site
: www.cnr.it, www.istc.cnr.it, www.loa-cnr.it
 

Contacte: Mr. Alfio Massimiliano GliozzoIDEC SA, el Pireu (Grcia)

IDEC SA s una empresa de formaci i consultoria establerta al Pireu, al port d'Atenes. Els clients d'IDEC sn pimes i grans empreses gregues que inclouen sectors diferents: txtil, alimentari, associacions d'emprenedors, universitats i cambres de comer i indstria. El personal de l'empresa est format bsicament d'enginyers mecnics, elctrics i de programari amb postgraus universitaris i llarga experincia en la indstria. Les principals rees d'activitat sn la formaci, la consultoria de gesti, ISO-9001, desenvolupament de programari i multimdia, aplicacions d'Internet, aprenentatge a distncia, negoci electrnic, comer electrnic, telecomunicacions i xarxes.


Rol en el projecte BONy:
s el lder del PT5. IDEC contribueix en el desenvolupament de les unitats / mduls i els continguts multimdia en el curs de gesti de projectes europeus. D'altra banda, IDEC ser responsable del desenvolupament de l'avaluaci de la qualitat amb l'objectiu de portar a terme la valoraci del desenvolupament del projecte i verificar l'impacte de les TIC en la qualitat i l'eficincia del programa d'aprenentatge. A ms, desenvolupa una base de dades per recopilar dades del projecte. IDEC desenvolupa un qestionari en lnia en format enquesta per als usuaris del sistema. El qestionari electrnic avalua l'impacte de les TIC en la formaci i inclou preguntes sobre tots els tipus de formaci (aprenentatge per mitj de dispositius mbils, aprenentatge electrnic, sistema tradicional).


Web site: www.idec.gr
 

Contacte: Mr. Aris Chronopoulos4 System Polska SP Z OO, Zielona Gra (Polnia)

4 System Polska s una empresa especialitzada en aprenentatge electrnic des que es va crear, l'any 1996. 4 System va participar activament en la configuraci conjunta d'aquest mercat, les seves regles bsiques, els seus esquemes, els estndards d'avaluaci de formaci i, especialment, el disseny de la metodologia de formacions utilitzant tcniques multimdia.

s un dels pocs provedors de mitjans de comunicaci amb finalitats formatives que ha desenvolupat moltes idees de formaci les bases de la qual sn els continguts i motivar als alumnes. Tenen present els obstacles que hi pot haver si la lli s'orienta a l'alumne i no al professor. La motivaci del treballador per aprendre ha estat sovint una de les caracterstiques fonamentals d'una formaci. L'experincia de 4 Systems, en aquest sentit, inclou ms de 100 cursos, formacions, estudis i exmens d'aprenentatge electrnic. Adrecen la formaci sobretot al personal de servei d'empreses de producci i a les qestions que s'haurien de destacar quan es dissenya un curs de formaci per a representants comercials.


Participaci en el projecte BONy:
Capdavanter del PT2

Com a pime especialitzada en aprenentatge electrnic, 4 System participa a elaborar el contingut de la part que es refereix a la gesti de projectes europeus i a fer els cursos d'aprenentatge electrnic en onze idiomes. Alhora, 4 System participar en el pla de disseminaci i d'explotaci.

Web site: www.4system.com
 

Contacte: Ms. Aneta Zydziak
 


BONy is a project financed with the EC funds in the domain of "Lifelong Learning Programme" managed by EACEA. 

Funding Programme:
Lifelong Learning Programme 2007 - Multilateral project - Key Activity 3 - ICT.
Grant: 491.203 €
Start: 01/01/2008;
End: 31/12/2009.

This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 
     

Developed by P.M.F. S.r.l. - Research and Training.