fe:male

Female Entrepreneurs: Mentoring and Lifelong learning across Europe

18 april 2012 - Over 1 week de kick-off! PDF Print E-mail
Written by Valentina Tartari   
Wednesday, 18 April 2012 12:36

Girlsday_met_vhto_logoNog ruim 1 week en dan is het zover: Girlsday 2012! 245 grote en kleine bedrijven in heel Nederland openen tijdens deze dag hun deuren voor ruim 7000 meisjes van 10-15 jaar met als doel de interesse voor bètawetenschappen, techniek en ICT al op jonge leeftijd te wekken.

De kick-off is dit jaar in de regio Delft: Minister Marja van Bijsterveldt dan het startsein bij het metaalbedrijf RPP in Delfgauw door zelf met meisjes te gaan lassen. Bij Jet-Net bedrijf FESTO in Delft volgen 30 havo/vwo-meisjes van het Grotius College en Stanislas College een workshop over mechatronica: FESTO gebruikt deze technologie o.a. bij de ‘melkrobot’ waarmee koeien zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Ook het Science Center in Delft maakt onderdeel uit van de kick-off en gaan de meisjes aan de slag met piepschuim snijden, LEGOrobots en DNA-halskettingen maken.

 
De feestelijke kick-off in de regio Delft is de start van honderden activiteiten voor ruim 7000 meisjes door heel Nederland! Bekijk de deelnemerslijst! www.girlsday.nl